SOKAKTA BAYRAMI ÖZLEMİŞİZ
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Mayıs 2022 - Salı 08:45 Bu haber 2437 kez okundu
 
SOKAKTA BAYRAMI ÖZLEMİŞİZ
Pandemi nedeniyle iki yıldır Ramazan bayramında yaşanan kısıtlamalar akrabalar ve komşular arasında bile bayramlaşmayı engelledi. Bu yıl pandemi tehlikesinin geçmesiyle birlikte iki yıldır özlediğimiz sokaktaki bayram şenliği yeniden yaşandı. En güzel bayram ise Gesi mahallesinde yaşandı.
GÜNDEM Haberi
SOKAKTA BAYRAMI ÖZLEMİŞİZ

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de iki yıldır pandemi nedeniyle vaka sayılarının artmasından dolayı Ramazan bayramının olduğu tarihlerde bulaşın önlenmesi için kısıtlamalar getirilmişti. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Ramazan bayramlarında kimse kimseye bayramlaşmak için gidememişti. Torun dedenin elini öpemedi, dede ise torununa sarılamadı.

Özlenen bayram coşkusu ve sevinci ise bu yıl sokaklarda yeniden yaşandı. Sokakta çocuklar bayramlaşmak için evlere giderken özlenen bayram ziyaretleride gerçekleşti. Bayramın ilk gününde en güzel bayram ve bayramlaşma görüntüsü ise Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı türküsü ile meşhur Gesi mahallesinden geldi. Gesili vatandaşlar, iki yıldır ara verdikleri sokakta toplu bayram ziyaretlerini yeniden yaptı. Evlerin önüne kurulan masalarda ikramlıklar büyük titizlikle hazırlandı. Daha sonra davul zurna eşliğinde bayram ziyaretlerinde bulunan kalabalık sokaklarda güzel bir bayram şenliği oluşturdu.

Gesi’deki bayramlaşmaya Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da katıldı. Vatandaşla bayramlaşan Palancıoğlu, “Melikgazi’de bayram kucaklaşmaktır, selamlaşmaktır, bir olmaktır. Gesi Mahalle’mizde bir gelenek haline gelen bayramlaşmaya katıldık. Bizleri daima samimiyetle karşılayan, kendisinden ayırmayan kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyor, iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Gesi mahalle sakinleri ise yaşadıkları bu bayram heyecanını video ve fotoğraf olarak canlı kalması için çekim yaparak sosyal medyadan paylaştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SOKAKTA, BAYRAMI, ÖZLEMİŞİZ,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı