GÜLSOY’DAN ÖĞRENCİLERE: ÜLKEM DİYEREK TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN
tekden site sağı sünnet
Haber
22 Mart 2022 - Salı 13:08 Bu haber 498 kez okundu
 
GÜLSOY’DAN ÖĞRENCİLERE: ÜLKEM DİYEREK TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Final Okulları'nın gerçekleştirdiği “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu olarak öğrencilerle buluştu. İş hayatından örneklerle deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Başkan Gülsoy, “Okumaktan, araştırmaktan ve sorgulamaktan vazgeçmeyin. Sahip olduklarınızın kıymetini bilin. Önce ülkem diyerek tam gaz çalışmaya devam edin.” dedi.
EĞİTİM Haberi
GÜLSOY’DAN ÖĞRENCİLERE: ÜLKEM DİYEREK TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN

Eğitime ve gençliğe önem veren Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Final Okulları Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşide Kayseri’nin önde gelen marka okullarından bir tanesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gülsoy, “Final okullarında öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalışan, emek veren ve donanımlı kadroyu kuran idarecileri tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Teknoloji çağının tam ortasında doğmuş genç kuşağın çok şanslı olduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, “Dünyanın en değerli hazinesi cep telefonun ekranıdır.  Teknolojiyi sadece sosyal medyada değil asli görevlerinde kullanın. “ ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK VAATLERDE BULUNANLARA KESİNLİKLE İNANMAYIN”

Hayat standartlarını yükseltmek, birtakım ihtiyaçlarını karşılamak için insanların yüksek vaatlerle bahis sitelerine para yatırdıklarını anlatan Başkan Gülsoy, “ Kolay para diye bir şey yok. Yüksek vaatlerde bulunanlara kesinlikle inanmayın. Çalışarak, alın teri dökerek para kazanın. Kolay para kaybetmektir, risktir, bereketsizliktir, kıymet bilmemektir. Bu tür kolay para kazanmaya kalkanlar varsa sizler ikaz edin. “ diye konuştu.

“İŞİNİ SEVEREK AŞKLA YAPACAKSIN”

Öğrencilere iş hayatından örnekler veren Başkan Gülsoy, “Ben ilk dersimi Kazancılar Üniversitesinden aldım. Kayseri, Ahilik Kültürünün yaşandığı ve yaşatıldığı bir yer. Esnaflığın, girişimci ve müteşebbis ruhun yaşadığı bir yer. Bugün OSB’de fabrikası olan çoğu büyüklerimiz buradan yetişip gitmedir. Büyüklerimizin hepsi bizi yetiştirmek için uğraştı. Hayır öğütleri verdi. Bize ilk öğrettikleri İşini severek aşkla yapacaksın. Sabırlı olacaksın. İnsanlara hizmet edeceksin. Komşu hakkını gözeteceksin. Büyüğe saygı göstereceksin. Kısacası doğru, dürüst, prensipli, verimli çalışmayı beynimize ilmek ilmek işlediler. Bunları yaparsan hem başarılı olursun hem de yaptığın işten keyif alırsın. “  dedi.

Söyleşide Başkan Gülsoy öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Önce ailem, sonra ülkem ve milletim için çok çalışmanız lazım. Sahip olduklarınızın vatanınızın ve devletinizin değerini iyi bilin. Okumaktan, araştırmaktan, sorgulamaktan vazgeçmeyin. Hayal kurun. Hayallerinizde hedef koyun. Hedef koymazsanız hayalperest olursunuz. Yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda vicdanlı olun, adaletli olun. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın. Başarının anahtarı pes etmemektir. Risk almaktan korkmamak gerekir. Büyük başarıların arkasında muhakkak başarısızlık ve azim vardır. İnsan hikayesiyle var olur. Senin hikayeni en iyi sen yazarsın. Başkasının değil, kendi hikayenizin kahramanı olun. Bu tercih sadece bir başlangıç. İlerde çok daha önemli tercihler yapacaksınız. Rahat olun ve unutmayın daha gidecek çok yolunuz var. Sizler ülkemizin bugünü ve geleceğisiniz. Sizlerin ufku bu ülkenin ufkudur. Sizlere güveniyor ve inanıyorum.”

Soru-cevabın ardından sona eren söyleşide, Başkan Gülsoy’a Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş tarafından kitap ve çiçek taktim edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GÜLSOY’DAN, ÖĞRENCİLERE:, ÜLKEM, DİYEREK, TAM, GAZ, ÇALIŞMAYA, DEVAM, EDİN,
Yorumlar
Haber Yazılımı