KILIÇDAROĞLU KAYSERİ’YE HIZLI TREN SÖZÜ VERDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Nisan 2023 - Pazar 11:31 Bu haber 383 kez okundu
 
KILIÇDAROĞLU KAYSERİ’YE HIZLI TREN SÖZÜ VERDİ
Kayseri’de düzenlenen mitinte halka seslenen 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kayseri Anadolu’nun kilit isimlerinden biri. Her gelen hızlı tren sözü veriyor. 22 yıldır yapamadılar. O hızlı tren buraya gelecek. Bay Kemal söz verirse, sözünden dönmez” dedi.
GÜNDEM Haberi
KILIÇDAROĞLU KAYSERİ’YE HIZLI TREN SÖZÜ VERDİ

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de düzenlediği mitingde, gündeminde 5’li çete vardı. “5’li çetelerin at koşturduğu bir Türkiye değil, herkesin caddelerde huzur içinde gezdiği bir ülke inşa edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havaalanını uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz. 458 milyar doları getireceğim, halkın cebine koyacağım diyorum. 'Getiremezsiniz' diyorlar. Getireceğim, onu da göreceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde kendisini dinleyen vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Kayseri’nin sıkıntılarını bildiğini söyleyerek, “İşçinin emekçinin, esnafın iktidarını istiyor musunuz? Garibin, gurabanın iktidarını istiyor musunuz? O zaman çalışacağız. Son ana kadar çalışacağız. Vatandaşlarımızı ikna edeceğiz. Kayseri son yıllarda kan kaybetti, kişi başı gelir düşmeye başladı. Çok sayıda insan fakirliğe sevk edildi. Bunu beraber değiştirmek zorundayız. Kayseri’yi bölgenin en güçlü illerinden biri haline getirmek zorundayız. Kayseri Anadolu’nun kilit isimlerinden biri. Her gelen hızlı tren sözü veriyor. 22 yıldır yapamadılar. O hızlı tren buraya gelecek. Bay Kemal söz verirse, sözünden dönmez. Kayseri’yi demir yolunu Mersin’e İskenduran’a bağlayacağız. Dolayısıyla Türkiye üreten değil, aynı zamanda dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelecek. Her üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye. Teknoloji de önemli adımlar atan bir Türkiye” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dersime iyi çalıştım. Kayseri’de ilk kez sandığa gidip oy verecek kişi sayısı 88 bin 29 kişi. Gençler sandığa gidecek oy kullanacak. Türkiye genelinde 5 milyon 300 genç sandığa gidecek ve 'Türkiye’de otoriter bir rejim vardı, biz demokratik yollarla gönderdik, yerine demokrasiye inan bir kişiyi getirdik diyecekler. Beni Cumhurbaşkanı seçtiğinizde çok rahat bir şekilde eleştirebileceksiniz. Bundan çekinmeyeceğiz. Eleştiri kadar değerli bir şey yoktur. Siyasetçi bundan ders çıkarmalıdır. Demokrasi budur. Demokrasi hoşgörü rejimidir. 5’li çeteler dedim ya, hedef aldığım bir kitle de var; uyuşturucu baronları. Onların da kökünü kazıyacağım. Size sözüm var, evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu baronlarının tamamını göndereceğim. Yapacağımız çok iş var. Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Sınır namussa nasıl yolgeçen hanına dönüyor? 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var, onları en geç 2 yıl içerisinde memleketlerine yollayacağız. Bay Kemal söz verdiyse tutar. Suriye ile barışacağız ve onlara imkan sağlayacağız. Bunların tamamını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KILIÇDAROĞLU, KAYSERİ’YE, HIZLI, TREN, SÖZÜ, VERDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı