ÖZDEMİR KAYSERİ İÇİN KOLLARI SIVADI
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Haziran 2023 - Pazartesi 07:38 Bu haber 337 kez okundu
 
ÖZDEMİR KAYSERİ İÇİN KOLLARI SIVADI
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 5 bakanlığın cevaplandırması için Kayseri ile ilgili yatırım ve projeler hakkında önerge verdi.
GÜNDEM Haberi
ÖZDEMİR KAYSERİ İÇİN KOLLARI SIVADI

Önergelerde, hızlı tren, at yetiştiriciliği, jeotermal enerji, hava alanı terminali ve pisti, elektrik enerjisine kadar birçok konu yer aldı. Özdemir, TBMM 28. Dönemde de Kayseri için adeta kolları sıvadı yorumları yapıldı.

Kayseri için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cevaplandırmasını istediği tarım yatırımları ile ilgili bazı konuları önergesinde yer veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Bakan İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi sundu.

Coğrafi konumu nedeni ile at yetiştiriciliğine elverişli olan Pınarbaşı ilçesi için Özdemir, cevaplandırılmak üzere bakana şunları sordu; “Kayseri’de bulunan Pınarbaşı ilçesi uzun yıllardan bu yana at yetiştiriciliği anlamında sahip özelliklerden ötürü öne çıkan bir bölge olmuştur. Geçmişte bölgeye has at türlerinin yetiştirilmesi konusunda bazı çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştirilmiş olsa da sonradan bunlardan vazgeçilmiştir.” diyen Özdemir, “Türk kültürü açısından öneme sahip at yetiştiriciliğinin Pınarbaşı-Uzunyayla’da yeniden canlandırılması için bakanlığınızca yapılan çalışma var mıdır?” sorusunu yöneltti. Soru önergesinin yazılı olarak cevaplanmasını isteyen Özdemir, “Belirtilen sorularımın, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı.

Özdemir, Kayseri için hep birlikte çalışacaklarını belirterek, “verdiği önergelerle ilgili olarak da, “Kayseri’nin haklı taleplerini vermiş olduğumuz önergelerimizle ilgili bakanlıklarımızın gündemine taşıyarak her birinin takipçisi olmaya ve ilave konuları da benzer şekilde gündeme getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in bakanlıklara Kayseri ile ilgili verdiği önergeler şöyle;

Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar; Sarız Çayı ve Zamantı ırmağı üzerine elektrik enerjisi elde etmeye müsait yatırımların gerçekleşebilmesine yönelik fizibilite çalışmaları bakanlığınızca yapılmış mıdır? Kayseri ili Sarız ilçesinde çıkan sıcak su ile ilgili olarak, yapılan ölçümlerin sadece sıcaklık derecesinin tespiti ile sınırlı mı kaldığını, kaynağın debisi, derinliği gibi ölçümlerin yapılıp yapılmadığını, bölge için jeotermal rezerv olup olmadığını konuşunda araştırılmanın bakanlıkta mevcut olup olmadığını sordu.  Develi Sindelhöyük bölgelerinde iki mahalle gibi bazı yerleşim alanlarında vatandaşların doğalgaz kullanımı ile ilgili talepleri olduğu, bu talepler doğrultusunda çalışmalar yapılarak mahalle sakinlerinin doğalgaza kavuşma imkanları olup olmadığını sordu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; Kayseri’de yaban hayatın canlandırılması için doğaya bırakılan hayvan türleri ve sayısını, yaban hayvanları arasında nesli tükenmekte olan canlıların olup olmadığını sordu. Kayseri’de orman vasfından çıkarılan alanlar, büyüklüğü ve hangi gerekçe ile orman vasfının dışına çıkarıldığını sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; Kayseri’nin ilçelere göre turizm planı olup olmadığını, ilçelere turizm için planlanan yatırımları, yatırımlar için verilecek teşvikleri sordu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; Kara taşımacılığında yapılacak hyperloop taşımacılıkla ilgili çalışmayı ve Kayseri’nin bu çalışmada merkez üssü illerden biri olup olmayacağını sordu. Kayseri Hava Terminal Binasının ne zaman kullanıma açılacağını, sivil ve askeri amaçlı kullanan Erkilet hava alanında ilave pist alanı yapılmasıyla ilgili bir planın olup olmadığını sordu.  Antalya, Konya, Aksaray, Kayseri hızlı tren projesi çalışmalarını, projede fiziki ilerleme, çalışmaya başlandıysa yüzde kaçı yapıldığını, 2023 yılı için ayrılan ödenek miktarını, projenin ne zaman tamamlanacağını sordu. Ankara Niğde otoyolunun Kayseri’ye kadar uzatılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma ve projenin olup olmadığını sordu.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; Hürmetçi sazlığını, sazlık alana döküldüğü iddia edilen sanayi atıklarını, bu konuda çalışma ve önlenmesi için girişimde bulunup bulunulmadığını sordu. Kahramanmaraş depremlerinin Kayseri’de hissedildiğine dikkat çekerek, Kayseri’de sağlam zemin tespiti ile ilgili hangi kurum ve kuruluşların yetkili olduğunu, Kayseri’de zemin etüdü yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa depreme dayanıklı bölgelerin nereler olduğunu sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Kayseri’de şehir içi ve ilçelerde 112’nin olaylara ortalama erişim süresini, helikopter ambulansla yıllara göre kaç kişiye hizmet verildiğini sordu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZDEMİR, KAYSERİ, İÇİN, KOLLARI, SIVADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı