PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Nisan 2022 - Pazar 12:13 Bu haber 1923 kez okundu
 
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
Kayseri İldem Semt Pazarındaki pazarcı esnafı; “Milletin yüzü gülüyor mu bakın; alış veriş yapsın.”
GÜNDEM Haberi
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR

Temel ihtiyaç maddeleri gıda ürünlerindeki son 6 içerisinde yaşanan zam vatandaşın alım gücünü adeta bitirdi. İldem Semt Pazarı’na alışverişe gelen vatandaşlar fiyattan dertlenip yarım kilo, 3-5 tane sebze ve meyve satın alırken, pazarcı esnafı üretime bağlı olarak ürünün olmadığını ürünün olmasının da satış olmamasından dolayı bir anlamı olmayacağına işaret ettiler.

Pazar günü İldem Semt Pazarı’nda yaşanan hareketlilik bu pazarda yok. Pazarcı esnafı, üretime bağlı olarak ürün azlığına işaret ederek tezfahlarda ürün çeşidinin azlığı ve miktarının az olduğuna dikkat çekti. Esnaf, ürünün bol olmasının da ürün fiyatlarının alım gücüne göre çok aşağı fiyatlara gelmemesi durumunda da satışının olmayacağına vurgu yapıyor.

Vatandaş ise fiyatların ateş pahası olduğunu belirterek, ürün almakta zorlandıklarını söyledi. Domatesin kilosun 25 lira, biberin kilosunun 32 lira, salatalığın kilosunun ise 20-25 lira olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayında sofralarımızı öyle yada böyle süsleyen, iftar ve sahurda tüketebileceğimiz temel gıda maddelerinin başında gelen sebze ürünlerinin çok pahalı olduğunu gördük. Yarı yarım kilo alıyoruz. Yada 3-5 tane şeklinde alıyoruz. Bazı ürünleri de hiç alamıyoruz. Bu fiyatlar 5 lira ve seviyesine çekilmediği sürece meyve ve sebze almamız mümkün değil. Kıvırcık marulun 15 lira olduğu yerde alış veriş yapmadığı bırakın tezgahın başına bile yaklaşılmaz” diyerek isyan ettiler.

20 yıldır semt hazarlarında sebze sattığını belirten bir pazarcı esnafı ise, “Milletin yüzü gülüyor mu bakın? Kimsenin yüzü gülmüyor. Neşe yok insanlarımız. Bu pahalılıkta alış veriş yapmalarını beklemekte mümkün değil. Biz de vatandaşta bitik. Tezgahlara bakarsanız bazı ürünler ya hiç yok yada miktarı az. Herkesin tezgahındaki ürün miktarı az. Çünkü satış olmuyor. Fiyatlar pahalı. Diğer bir sorun ise üretime bağlı olarak ürün gelmiyor. Bu durum daha kötü. Çözüm bekliyoruz ama bu şartlarda ne bizlerin ayakta durması ne de vatandaşın geçinmesi mümkün değil. Allah bize de vatandaşa da yardım etsin” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Öte yandan marketlerdeki fiyatlarda Pazar fiyatları ile neredeyse aynı.

KARPUZUN KİLOSU 12, DİLİMİ İSE 25 TL

Öte yandan marketlerde ve pazarda satışa sunulan yaz yiyeceği karpuz ise kilosu 12 kilogramdan satışa sunuldu. Tane olarak en az bir tanesi 100 TL7nin üzerinde olan karpuz dilim şeklinde satılıyor. Dilimlere bölünen karpuz streç naylon ile sarılıyor sonra tezgaha konuluyor. Tane olarak alınamayan karpuza tane olarak da ulaşmak zor. Dilimi en az 25 liradan satışa sunuluyor.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: PAZARCININ, DA, VATANDAŞINDA, YÜZÜ, GÜLMÜYOR,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
PAZARCININ DA VATANDAŞINDA YÜZÜ GÜLMÜYOR
Yorumlar
Haber Yazılımı