MİLLETVEKİLİ GENÇ’İN TEPKİSİ AĞIR OLDU
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Eylül 2023 - Çarşamba 21:05 Bu haber 590 kez okundu
 
MİLLETVEKİLİ GENÇ’İN TEPKİSİ AĞIR OLDU
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Hacılar ilçesinde kursta demir çubukla şiddete maruz kalan çocuk ve ailesi ile görüştüklerini belirterek, “Nasıl kıydınız. Sen kendi çocuğuna bir fiske bile vurabiliyor musun?” diyerek tepki gösterdi.
GÜNDEM Haberi
MİLLETVEKİLİ GENÇ’İN TEPKİSİ AĞIR OLDU

Ulusal gazetede yer alan bir olayla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç, kamuoyuna bilgi vererek, olayın yaşanması sonrasında ise tepkisini şöyle gösterdi; “Olay bize iletildiği anda Hacılar ilçemize intikal yaptık ve aileyi arkadaşlarıyla birlikte ziyaret ettik. Ailemiz bizim olaya müdahil olmamızdan son derece memnun oldu ve yaşananları içtenlikle ifade etti. Şiddete maruz kalan yavrumuz ile bizzat konuştum? Nasıl kıyarsınız, demir çubukla nasıl döversiniz? Sen kendi çocuğuna fiske vurabiliyor mu ki sana emanet edilen çocuklar böyle şiddet gösteriyorsun? Çocuklarımıza yönelik şiddet uygulama hakkı yok. Eğitimin en büyük sorunu kendini eğitim kuralları yerine koyan kurum ve kuruluşlar. Bugün Anadolu'nun birçok özelliği bu tip manzaralarla karşı karşıyayız. Ailede yaşanan şiddet olaylarının üstüne gitmese sorumlular hiçbir adım atmayacak. Çocuklarımız ve özellikle dar gelirli varlığımız kaderlerine terk ediliyor. Yatılı kurumlarda çocukların hangi koşullarda eğitim gördüklerinin denetimi yapılmıyor. Çünkü müftülüğe, diyanet işlerine bağlı kurumlar dokunulmaz olarak görülüyor. Bizim bunu kabul etmek mümkün değil. Dayakçı hocanın sadece görevden alınamaması, aynı zamanda hukuk önünde de gereken cezayı mutlaka almalı.”

Olay Hacılar ilçesinde bir Kuran Kursu’nda meydana geldi ve Y.Ç. isimli eğitmen iki çocuğu demir çubukla darp etti. İddiaya göre çocuğun birinin kolunda kırım meydana geldi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİLLETVEKİLİ, GENÇ’İN, TEPKİSİ, AĞIR, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı